https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023МВР работи по над 190 оперативни сигнала за купуване на гласове

МВР работи по над 190 оперативни сигнала за купуване на гласове

Полицията работи по над 190 оперативни сигнала за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори, съобщи в Шумен служебният министър на вътрешните работи. По думите му, това са сигнали, които са получени по оперативен път. Той обясни, че информация се получава както на отворените от МВР линии, така и в районните управления в страната.

Министърът подчерта, че в тази предизборна кампания успеваемостта на МВР за разкриване на мрежи за купуване на гласове е много по-голяма.

“Броят им беше доста по-нисък на предните избори. Там разчитахме основно на сигнали, идващи на отвън. Сега разчитаме на оперативната работа, която вече в действие”, посочи Демерджиев.

Той каза, че полицията знае кои са хората, които се занимават с тази дейност. “Направили сме план на централно ниво, областните дирекции са направили план. Постоянно сме в комуникация. Вероятно още един път ще посетим дирекциите, но този път не във формат всички заедно. Обещах, че ще направим, и ще направим всичко възможно, за да се преборим с манипулирания вот”, добави още Демерджиев.

“Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази дейност”, увери министърът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X