https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъдът в Русе задържа двама обвиняеми за грабеж над беззащитен човек

Съдът в Русе задържа двама обвиняеми за грабеж над беззащитен човек

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 23-годишните К. Д. и Г. К., обвинени в квалифициран грабеж.

Прокуратурата е привлякла младите мъже към наказателна отговорност за това, че на 05.03.2023 г., в гр. Русе, в съучастие отнели 1400 лв. и документите на пострадалия В. Т., като употребили сила и деянието е било придружено с причиняване на средна телесна повреда – счупване на тазобедрена става.

И двамата упълномощени защитници счетоха, че няма основание за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Според тях, по делото няма никакви доказателства, че жертвата е носела в себе си посочената сума пари, както и че му е била причинена средна телесна повреда. Прокурорът пледира, че деянието е извършено от двамата обвиняеми при неоправдана агресия спрямо видимо беззащитен човек, придвижващ се с патерици.

Окръжен съд – Русе счете, че събраните до момента доказателства са напълно непротиворечиви и изцяло подкрепящи формулираното обвинение. Според съда, е налице реална опасност К. Д. и Г. К. да извършат престъпление или да се укрият, ако не бъдат задържани. Този извод следва от нелекото наказание, предвидено за такова престъпление (от 5 до 15 години лишаване от свобода), както и ненужната агресия от двама млади здрави мъже срещу сам трудно подвижен човек с продължаващи удари върху него и след падането му на земята. Изтъкнатите от защитата доводи, че обвиняемите са трудово ангажирани и не са осъждани, всъщност са нормалния стандарт за всеки човек и не противостоят с достатъчна тежест на изложените обстоятелства.

Определенията на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на К. Д. и Г. К. мярка за неотклонение задържане под стража подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X