https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев иска спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на властта

Радев иска спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на властта

Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на властта. Това каза президентът Румен Радев при откриването на конференция „Антикорупция и национална сигурност“, която се провежда в София.

“Корупцията освен, че подкопава тя е и заплаха за нашите граждани. Само заедно може ефективно да се борим с нея”, каза той.

За пореден път президентът отбеляза, че последвалата политическа криза все още не е намерила трайно решение.

Румен Радев каза още агресията на Русия срещу Украйна е показала, необходимостта от силата на правото в глобален план.

“Войната показа, че рисковете пред демократичното управление и националнатата сигурност са свързани”, подчерта държавният глава.

“България прие важната и отговорна роля да води работна група, която да постави под въпрос и да намерим решения на темата за противодействие на корупцията, като фактор, засягащ националната сигурност, суверенитета на всяка една от нациите и стабилността на региона”, каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Министър Зарков посочи, че България е поканила страни от региона, разбирайки, че корупция има навсякъде и нито една демокрация не е имунизирана от нея, но тя има различни причини и проявления в различните региони.

По думите му конференцията е кулминация на усилията на българското правителство да изпълни със съдържание Годината на действие.

Събитието е организирано от Министерството на правосъдието в сътрудничество с Базелския институт за управление и Центъра за изследване на демокрацията. Форумът се провежда в рамките на инициативите, включени в Годината на действие, обявена от президента на САЩ Джо Байдън при закриването на Срещата на върха за демокрация през декември 2021 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X