https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТурският водач на катастрофиралия на пътя Русе-Бяла камион е карал неадекватно

Турският водач на катастрофиралия на пътя Русе-Бяла камион е карал неадекватно

Тежка катастрофа между два чуждестранни камиона затвори пътя Русе-Бяла край Волово. Както Ruse.news съобщи, инцидентът е станал малко преди 9 часа в участъка между Волово и първия разклон за Борово.

Румънски камион, управляван от турски водач, е пътувал в посока Русе. Той е бил натоварен с авточасти. По разкази на очевидци, движили се зад него, шофьорът е карал неадекватно и е криволичил често. На завой той е навлязъл в насрещното движение и се е ударил в идващата молдовска цистерна. При удара цистерната се е обърнала в дерето и част от товара й се е разтекла.

Това е наложило на място да бъде изпратен и екип на пожарната, но товарът се е оказал 25 тона растително масло. Въпреки това огнеборците са обезопасили мястото, тъй като е имало и разлив на гориво от резервоарите, предава Русе медиа.

Двамата водачи са тествани за алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни. Откарани са за преглед в болница, като по първоначални данни е пострадал само единият водач – мъж на 42 години, с фрактура на крайник.

Заради катастрофата са въведени обходни маршрути в участъка Обретеник- Бяла. Шофьорите на леки автомобили да се движат по обходния маршрут: Батишница – Борово – Бяла. Тежкотоварните автомобили преминават по обходното трасе: Обретеник – Ценово – гара Бяла и обратно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X