https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе откри процедура за избор на членове на Съвета на децата

Община Русе откри процедура за избор на членове на Съвета на децата

До 5 май младежи от Русе могат да кандидатстват, за да станат членове на Съвета на децата. Това е консултативният орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и чрез него те участват в процеса на собственото си развитие и закрила.

Съставът на Съвета на децата се формира от по един представител на всички 28 административни области в България, 4 квоти за деца от уязвими групи и една квота за представител на децата, получили международна закрила в България. Целта на Съвета е подобряване на механизма за детско участие на национално ниво чрез гарантиране на широка представителност на децата и ангажиране на органите на местното самоуправление, гражданското общество, медиите и бизнеса в популяризирането и подбора на кандидатите.

Право да кандидатстват имат децата от 13 до 16 години включително в само една от четирите категории:

• членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл.171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.;

• представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса;

• представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца;

• индивидуални кандидатури.

При кандидатстването е необходимо детето да има настоящ адрес на територията на Община Русе, а също така да попълни формуляр и кратко мотивационно писмо.

Документи се подават в Информационния център на Община Русе с адрес пл. „Свобода“ 6, всеки работен ден от 8:30 до 17 ч. Кандидатури могат да бъдат изпращани и по пощата до същия адрес или по електронен път на [email protected]. Телефон за допълнителна информация: 082 / 881 794. Крайният срок за подаване на документите е до 17 ч. на 5 май.

Цялата информация за кандидатстване по утвърдената процедура, както и формулярите за кандидатстване за избор на членове на Съвета на децата са публикувани на интернет страницата на Община Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X