https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеНад 250 медици обсъждат новостите в хирургията на форум в Русе

Над 250 медици обсъждат новостите в хирургията на форум в Русе

Повече от 250 участници от България и Европа участват във второто издание на симпозиума „Пролетни хирургични дни“.

Инициативата се организира от лечебни заведения „Медика“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“. Официалното откриване на форума се състоя днес в Гранд хотел „Рига“, а сред гостите бе и областният управител Анатоли Станев. „Радостен съм, че Русе отново е домакин на здравен форум от европейско ниво и за пореден път нашият град събира едни от най-добрите специалисти в сферата на хирургията. Нарастващият интерес към инициативата е доказателство за нейната необходимост, защото тя предоставя уникалната възможност за обмяна на опит и запознаване на участниците с най-новите практически разработки в тази област от медицината“, сподели Станев и благодари на организаторите в лицето на доц. Кирил Панайотов и академик Христо Белоев за неизчерпаемата енергия и високия професионализъм, съобщиха от Областна администрация – Русе.

Областният управител пожела успех на форума, който определи като своеобразен университет. „Вярвам, че освен придобиване на нови научни знания и практически умения успешно ще създадете колегиални отношения и приятелства“, каза още областният управител. „Тук съм, за да Ви уверя в личната си подкрепа и тази на ръководената от мен институция, защото считам, че именно съвременното и качествено здравеопазване трябва да бъде водещ държавен приоритет. Това обаче трудно би се случило без реформи, стимулиращи лекарите да останат тук, а не да изберат чужбина. Част от тях вече са факт, докато други предстоят да се случат“, допълни още той.

Сред гостите на форума беше и кметът Пенчо Милков, който определи форума като изключително важен, защото дава възможност за обмяна на опит. Той сподели, че доц. Панайотов успява да изгражда много нови неща, въпреки всички трудности и промени, като здравни и политически кризи. „На лечебни заведения „Медика“ разчитат много русенци, а и жители от други области на страната“, сподели Милков и удостои доц. Панайотов със символен знак на Общината.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X