https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБългария ще получи 200 млн. евро от ЕК за опазване на българо-турската...

България ще получи 200 млн. евро от ЕК за опазване на българо-турската граница

България ще получи 200 милиона евро от Европейската комисия за опазване на българо-турската граница. Това съобщи в Малко Търново министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който инспектира граничния полицейски участък.

До получаването на сумата „Гранична полиция” ще използва 35 високопроходими автомобили, предоставени от други ведомства и министерства, и още 40 джипа от структурите на Министерството на вътрешните работи. Целта била с тези автомобили граничарите да се справят със задачите си до началото на април. Тогава ще дойде необходимото финансиране за нови джипове.

„Ясно обаче трябва да се заяви, тъй като се завъртя сумата от 600 млн. евро. Да, това е сумата, която се отпуска за външни граници. От нея приоритетно ще бъде отпуснато за българо-турската граница не в пълния размер, тъй като това е пълният размер за всички външни граници. Но имам уверението, че всичките ни искания, които сме набелязали като най-спешни и необходими – това е изграждането на 110 км техническо обезпечение, снабдяване с автомобили, снабдяване с личен състав, ще бъдат включени в тази сума. За момента обсъждаме 200 млн. евро. Мисля, че те ще покрият това, което сме поискали за момента”, коментира ресорният министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X