https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПовдигат обвинения на Тръмп

Повдигат обвинения на Тръмп

Съдебните заседатели в Манхатън гласуваха в четвъртък да се повдигне обвинение срещу бившия американски президент Доналд Тръмп. Това съобщи CNN, като цитира свои източници. Това се случва за първи път в американската история за настоящ или бивш президент.

Окръжната прокуратура в Манхатън разследва бившия президент във връзка с предполагаемата му роля в тайна схема за плащане на пари и прикриване на звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс. Тя датира от президентските избори през 2016 г. и Тръмп отрича да има воля.

Решението със сигурност ще предизвика шок в цялата страна, тласкайки американската политическа система в неизследвани води.

Съдебният иск срещу Тръмп вкарва президентската кампания през 2024 г. в нова фаза – в която бившият президент обеща да продължи да се кандидатира въпреки наказателни обвинения.

Тръмп често е определял различните разследвания около него “лов на вещици”, опитвайки се да повлияе на общественото мнение върху тях, представяйки себе си като жертва на това, което той твърди, че са политически разследвания, водени от прокурори от Демократическата партия.

С наближаването на обвинението Тръмп призова поддръжниците си да протестират срещу ареста му, повтаряйки призивите му за действие след изборите през 2020 г., докато се опитваше да отмени загубата си от президента Джо Байдън.

Тръмп отдавна избягва правни последици в личния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни граждански дела през годините и е платил пътя си от спорове, свързани с организацията Тръмп, неговата едноименна компания.

Като президент той два пъти беше посложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, но избегна осъждане от Сената.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X