https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗатвор грози майката на 3-годишния Драгомир, загинал при пожара в „Чародейка“

Затвор грози майката на 3-годишния Драгомир, загинал при пожара в „Чародейка“

Окръжна прокуратура – Русе провежда разследване за палеж на апартамент в кв. „Чародейка” на гр. Русе, при който е загинал 3-годишният Драгомир.

Сигналът за произшествието е получен в полицията на 29.03.2023 г. На мястото на произшествието е извършен оглед от разследващ полицай. Иззети са веществени доказателства. Назначена е пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за възникване на пожара. Към момента на инцидента детето е било оставено само в жилището.

По-късно същия ден е установена и майката на детето – Р. И., на 35 години от гр. Русе. Полицейските служители са открили хероин в нея и е образувано още едно досъдебно производство – за държане на високорискови наркотични вещества, под надзора на Районна прокуратура – Русе.

По време на разследването за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е извършила престъпление по чл. 182 от НК, като е оставила малолетното дете без надзор и достатъчно грижи и с това е създала опасността за живота му. Назначена е и съдебномедицинска експертиза за установяване на причината за настъпване на смъртта. За палежа се предвижда наказание от 5 до 15 години, а за оставянето на детето без надзор – лишаване от свобода до 3 години и обществено порицание.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X