https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостадинов: Българските граждани не успяха да разрешат политическата криза

Костадинов: Българските граждани не успяха да разрешат политическата криза

„Не се влияем от пропагандни клишета и не могат да ни уплашат репресивни натиски на властта и апаратния режим”. Това заяви лидерът на „Възраждане” на първата след изборите в неделя пресконференция. Костадин Костадинов не скри, че е искал „Възраждане” да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори.

„Към настоящия момент като че ли българските граждани не успяха да разрешат политическата криза. Не, че е невъзможно да има правителство. Напротив. Има даже три варианта за правителство. Единият от тях, след вчерашното изявление на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, стана малко вероятен. Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евро-атлантически формации могат съвсем спокойно да създадат едно правителство с мандати, които надхвърлят 130. Има втори вариант обаче, който обединява ПП-ДБ, БСП и ИТН. Има и трети вариант на правителство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП”, каза лидерът на „Възраждане”. По думите му обаче в третия вариант проблем би била заканата на БСП да не управлява в коалиция с ГЕРБ.

Костадинов още веднъж подчерта, че „Възраждане” ще подкрепи единствено кабинет със собствен мандат. „Готови сме със състав на Министерски съвет. Имахме такъв още в предишния състав на НС. Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще представим кабинет”, увери той. По думите на Костадинов той е съставен от ярки имена, което ще покаже потенциала, възможността и амбицията на „Възраждане” да управлява. “Това е целта на нашата организация. Целта на „Възраждане” е да бъде първа политическа сила и ще продължим да се борим за това”, увери председателят на партията.

Не се знае колко дълго ще продължи поредният десен проект, твърди Костадин Костадинов.

„Най-хубавото нещо на изборите е, когато са по-чести, защото дисциплинират избраниците, показват на избирателите, че от тях зависи всичко и защото не позволяват на политиците да се самозабравят”, категоричен е председателят на „Възраждане”. По думите му политическата криза дава възможности за преосноваване на българските държава и политическа система.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X