https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНовите лични документи - с променен дизайн и чип за по-голяма защита

Новите лични документи – с променен дизайн и чип за по-голяма защита

Променят начина, по който ще бъдат издавани българските лични документи, както и техният дизайн и защита. Обновените документи ще улеснят преминаването на българите през граница. Актуализирано е и мобилното приложение за българските лични документи. Това съобщиха от МВР на специален брифинг с участието на представители на консорциума, който ще ги изработва.

Много от дейностите по издаване ще бъдат реализирани в по-кратки срокове. Няколко вида документи ще се издават с новите защити още преди края на 2023 г. Сред тяха са личните карти и разрешението за пребиваване на територията на страната. Това заявиха от консорциума, с който МВР е сключило 10-годишен договор за отпечатване на лични документи.

Компанията ще предостави машините, празните бланки и системата за персонализация, стана ясно от изявлението им. “Това ще е изцяло ново поколение лични карти, едни от най-сигурните в целия свят. Ще улесняват пътуващите, но и ще бъдат ново ниво на лични документи”, информират от МВР.

Първоначално ще бъдат доставени 1 млн. бланки за паспорти и 2,8 млн. за лични карти. Производственият център е сертифициран по всички стандарти за ниво на защита. Ще предоставим всички консумативи, необходими за персонализация на личните документи, обясниха от Консорциума.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X