https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаха голямо количество цигари на Дунав мост

Задържаха голямо количество цигари на Дунав мост

На 31.03.2023 г. митнически служители от сектор „Борба с наркотрафика Русе“ селектират за проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе пътуващ за Германия микробус, управляван от български гражданин. При проверката митническите инспектори откриват във фабрични кухини зад шофьорската седалка и в задната част на автомобила 1216 кутии цигари от различни търговски марки, облепени с български акцизен бандерол, съобщиха от Агенция Митници.

Същия ден служители от сектор „Борба с наркотрафика Лом“ извършват проверка на бордова платформа за превоз на автомобили, управлявана от български гражданин. Той е заявил, че пътува за Румъния и не превозва стоки и багаж. В хода на контролните действия митническите служители установяват, че пренася 1456 кутии цигари от различни търговски марки, всички облепени с валиден български акцизен бандерол.

Също на 31.03.2023 г., на ГКПП Никопол, митнически служители на сектор „Оперативен контрол Свищов“ селектират за проверка товарна композиция, управлявана от чужд гражданин. В хода на проверката е установено, че на различни места в шофьорската кабина на превозното средство са укрити 110 кутии цигари с турски акцизен бандерол и 20 кутии цигари с надписи DUTY FREE.

Други 220 кутии цигари с български акцизен бандерол са открити в дървена кутия с инструменти в лек автомобил, управляван от български гражданин, който е излизал от страната през ГКПП Дунав мост – Русе на 01.04.2023 г.

По случаите са съставени актове за установените административни нарушения, а акцизните стоки са иззети. .

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X