https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев: Свиках 49-ото НС в Страстната седмица с надежда за смирение и...

Радев: Свиках 49-ото НС в Страстната седмица с надежда за смирение и диалог

Свиках 49-ото НС в Страстната седмица с очакванията на народа за различно начало на това НС, с надеждата за смирение, диалог и разум, и с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство и преодоляване на изоставането в законодателната дейност. Това заяви президентът Румен Радев от трибуната на 49-ото НС.

Без съмнение предизвикателствата към това НС са големи, но и без съмнение приемането на Закона за бюджета е първостепенна задача. Предстои решаването на сложно уравнение, което да гарантира доходите на гражданите, добави Радев.

„Силно се надявам, и така е редно – бюджетът да бъде внесен от редовно правителство, което да се ангажира с ясни и отговорни политики и да носи отговорност за тях, ако това не стане служебното правителство ще внесе бюджет“, заяви Радев и добави, че на 49-ото НС е отредена съдбовна роля.

„Всички очакваме час по скоро то да вземе дълго отлагани решения. Очаквам това НС да подкрепи европейския курс, зададен от служебното правителство като приеме разработените закони по ПВУ, които ще ускорят реформите, необходими за модернизацията на страната“, подчерта държавният глава.

Радев отбеляза: „Очаквам НС да докаже, че правосъдната реформа не е, или по-скоро е осъзната реална цел за развитието ни като справедливо и проспериращо общество, а не абстрактна тема.“

„Очаквам да се поеме отговорност за националната сигурност“, каза още той и посочи, че истинската модернизация изисква сериозно ангажиране на националния бюджет, подход към превъоръжаването на армията.

„Днес българите очакват да чуят вашите позиции, защото каквото и да бъде следващото управление, то може да бъде успешно само ако се уповава на ясни политики и ценности“, категоричен е президентът.

Радев каза, че от решенията на народните представители зависи просперитетът на нацията и на европейското бъдеще на България. „Крайно време е да работим за амбициозни национални цели“, заключи той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X