https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаОбявиха конкурс за управител на МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла

Обявиха конкурс за управител на МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла

Община Бяла обяви конкурс за управител на МБАЛ „Юлия Вревска“, тъй като договорът на сегашния ръководител на лечебното заведение изтича. Решението бе гласувано на сесия на Общинския съвет, където бяха определени и изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите. Управителят ще бъде назначен за срок от пет години.

Сред документите, които кандидатите трябва да представят, е програма за развитието и дейността на МБАЛ „Юлия Вревска“ за тригодишен период. Допуснатите до събеседване ще разговарят с комисията за визията за управление на болницата, мястото и ролята на лечебното заведение в системата на здравеопазването и предоставянето на здравни услуги в региона, повишаване качеството на медицинско обслужване, приоритети за бъдещото му развитие. Ще се коментират методите за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение, както и познанията за нормативна уредба в областта на здравеопазването, предава Русе Медиа.

Документите за участие се подават в срок до 14 дни от публикуването на обявлението за конкурса на интернет страницата на Община Бяла. В 5- дневен срок от проведеното събеседване комисията изготвя протокола, с който предлага за одобрение от Общински съвет-Бяла кандидата, класиран на първо място Общинският съвет с решение определя класирания на първо място кандидат за спечелил конкурса за възлагане на управлението на общинското дружество, с който да се сключи договор за възлагане на управлението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X