https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОсъдиха поредния шофьор, опитал да преведе мигранти през границата

Осъдиха поредния шофьор, опитал да преведе мигранти през границата

В Районен съд – Русе бе разгледано поредното наказателно дело срещу шофьор на ТИР, укрил нелегални мигранти сред превозваните стоки.

Случаят е от 09.09.2022 г. Тогава, на ГКПП „Дунав мост“ в камиона на 32-годишния турски гражданин М. С. били открити 43 лица, сред които и непълнолетни. Престъплението било планирано още в гр. Одрин, където подсъдимият натоварил в „Ивеко“-то и хладилното полуремарке към него дини за Украйна и оформил митническите документи. След това отишъл до гориста местност край града, където в товарния автомобил се качили 43 сирийски и иракски граждани. М. С. подменил турската митническа пломба с друга такава, считайки, че след като товарът бил запечатан в Турция, контролните органи ще приемат, че вратите на полуремаркето не са били отваряни. Така, около 20:50 ч. стигнал ГКПП „Дунав мост“, заплатил таксата за преминаване през моста, но бил отбит встрани за извършване на рентгенова проверка. Проверяващите забелязали човешки силуети сред дините и отворили полуремаркето, където били бежанците, съобщиха от съда.

В присъствието на преводач и защитник пред Районен съд – Русе турският гражданин М. С. призна вината си и прие да изтърпи наказания лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца при първоначален общ режим и глоба в размер на 10 000 лв. Приспаднато е времето, през което е бил задържан, считано от 09.09.2022год. до одобряване на споразумението. На подсъдимия не е наложено предвиденото за това престъпление кумулативно наказание конфискация, тъй като същият не разполага с имущество.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Чл.280 (2) Наказателен кодекс: Наказанието е лишаване от свобода от една до десет години, глоба от десет хиляди до тридесет хиляди лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца, ако:

преведеният през границата не е български гражданин;
е използвано моторно, въздухоплавателно или друго транспортно средство;

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X