https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРазбраха се: Росен Желязков става шеф на парламента

Разбраха се: Росен Желязков става шеф на парламента

Разговорите между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме Промяната – Демократична България” продължават и днес. Вече обаче има разбирателство между двете десни коалиции по отновение на председателското място на НС. Това е номинацията на ГЕРБ за депутат номер 1 Росен Желязков. Все пак идеята, лансирана от съпредседателя на ПП Асен Василев за ротация на шефския пост, остава, но не на 2 месеца, както предложи той, а на 3. Но конкретно решение за това ще се мисли тепърва, в бъдеще, особено предвид спорната му законосъобразност.

Засега освен кой да оглави 49-ото НС, ГЕРБ и ПП не са внесли конкретно предложение и номинации за шеф на правната комисия. Докато Желязков е председател на законодателния орган, този на ключовата комисия ще е на ПП-ДБ.
“След няколкдневни разговори двете коалиции имаме изработена обща законодателна програма за работата на 49-ото НС. Тя включва важните проектозакони, които – освен внесените от Министерския съвет, ние заедно също ще изработим и ще станат част от общитени приоритети”, подчерта Атанасова.

На въпроса дали е направена съвместна крачка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за оформянето на управленска коалиция, Атанасова не отрече, че диалогът е много по-добър, в сравнение с преди 2 месеца или 2 години. “Имаме експертен диалог”, подчерта тя и със задоволство отбеляза, че никой не е могъл да си представи това сядане на една маса между двете политически формации съвсем доскоро, с което даде ясно да се разбере, че да, преговорите за редовно правителство вървят и напредък в разбирателството има.

А на въпроса дали предстоят лидерски разговори, шефката на ПГ на ГЕРБ го потвърди. “След като приключат с дневния ред за законодателната програма, предстоят и тези лидерски разговори в следващите дни”, каза тя след над 5-часови преговори между двете политически сили.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X