https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария„Възраждане“ настоява за незабавно спиране на вноса на украинско зърно

„Възраждане“ настоява за незабавно спиране на вноса на украинско зърно

„Възраждане“ настоява служебното правителство незабавно да спре вноса на зърно, слънчоглед и друга земеделска продукция от Украйна в България. Това се посочва в позиция на лидера на партията Костадин Костадинов, изпратена от пресцентъра на политическата организация.

Вносът на украинско зърно доубива българското производство и българските производители нямат пазар, за да реализират родната ни продукция, допълва Костадинов. Според него внасяната от Украйна продукция не подлежи на фитосанитарен контрол.

„Реално ние не знаем какво се внася, накъде се насочва, какво се произвежда от внесеното зърно и слънчоглед, и дали това, което достига до крайния потребител, не е опасно за здравето му. Правителството на България, независимо дали е служебно или редовно, няма как да гарантира безопасността на храните, които достигат до трапезата на всеки един българин. А с доубиването на родното производство го лишава и от алтернатива да си набави качествена храна“, посочва Костадинов.

Припомня ме ви, че на 14 април министрите на земеделието на България, Румъния, Чехия, Полша, Словакия и Унгария се договориха да действат единно по въпроса с украинското зърно и да спрат да вземат решения поотделно. На 15 април Полша и Унгария забраниха вноса на украинско зърно на тяхна територия. В телевизионно интервю на 17 април служебният министър на земеделието Явор Гечев обяви, че България също може да ограничи вноса си на зърно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X