https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусе посрещна трикратния европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев

Русе посрещна трикратния европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев

Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев. Българският щангист и възпитаник на тежкоатлетическия спортен клуб (ТСК) в крайдунавския град спечели в категория до 55 кг на първенството по вдигане на тежести в Eреван, след като събра двубой от 250 кг (109 кг в изхвърлянето, 141 кг в изтласкването).

Така Русев става европейски шампион в тази категория за трети път в кариерата си, като преди това е печелил златото през 2021-а година в Москва и през миналата година в Тирана.

“Тази титла за мен е най-важна, тъй като я посветих на сина си. Това е една от най-емоционалните ми титли. За трета поредна година съм европейски шампион, което не е лесно. Изисква се много труд, упоритост и най-вече да имаш високи цели, защото без цели и мечти няма как да има успехи”, каза Русев.

Председателят на ТСК-Русе, доц. Кирил Панайотов заяви, че титлата била очаквана.

“Ангел Русев е за трети път европейски шампион, което вече е много сериозно постижение – и лично, и за историята. Много се радваме всички и продължаваме напред”, каза доц. Панайотов.

Треньорът на Ангел Русев от ТСК-Русе, Радослав Атанасовказа, че е щастлив от успеха.

“Ангел Русев показа, че е голям боец. Макар и с по-нарушена подготовка той доказа, че е най-добрият в Европа”, заяви Атанасов.

По думите на Ангел Русев следващата му цел е отлично представяне на световното първенство в Саудитска Арабия и участие в олимпийските игри, за които трябва да положи много усилия и труд.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X