https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенци отпразнуваха Деня на труда

Русенци отпразнуваха Деня на труда

Първомайско тържество се състоя днес в град Русе. Тази година честването на 1 май премина под надслов Мир, труд, солидарност и беше организирано от КНСБ и КТ „Подкрепа”, заедно с БСП Русе.

На събитието присъстваха, Крум Зарков, член на Националния съвет на БСП и Министър на правосъдието в момента, Петър Витанов, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и Иван Иванов, народен представител от Коалиция “БСП за България” Русе. Поздравление към присъстващите отправи Боянка Димитрова от КНСБ, която се обърна към тях с думите “Да живее работеща България!”, тя заяви, че КНСБ ще продължава своята мисия за защита правата на работещите.

“Машините и изкуственият интелект не могат да заменят човешкия ум и човешкия труд и, само ако се обединят трудещите се, ще могат да отстояват своите права.” каза евродепутатът Петър Витанов. Крум Зарков също поздрави русенци: “Русе е един от най-борбените градове и на този ден освен да празнуваме трябва да сме готови да продължим борбата за социална справедливост.”

„Правото на труд е основно човешко право и само с достоен труд може да има достоен живот. Нека ежедневно отстояваме правата за равно възнаграждение за равен труд, за справедливо възнаграждение, съответстващо на човешкото достойнство, на здравословни и безопасни условия на труд, на почивка и периодичен платен отпуск.” С тези думи завърши тържеството народният представител Иван Иванов.

За да отбележат Празника на труда и международната работническа солидарност на площад “Свобода” пред Община Русе се бяха събрали десетки русенци. Поздравителен спектакъл за тях поднесоха изпълнители от Фолклорен танцов театър “Найден Киров”, с ръководител Богдан Донев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X