https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ-СДС обсъдиха управленската си програма с ДПС

ГЕРБ-СДС обсъдиха управленската си програма с ДПС

След преговорите с ПП-ДБ първата политическа сила в парламента – ГЕРБ-СДС, започна разговори с останалите политически сили в Народното събрание в търсене на подкрепа за редовен кабинет. Първата среща днес е с представители на ДПС.

„Всички срещи, които инициирахме, са с цел консултации по приоритети, важни за България. Всички осъзнаваме колко е тежка отговорността в състоянието, което се намира държавата ни след пети поредни избори. С изключително трудна и геополитическа и финансова ситуация, в момента, в който отговорността е единственото нещо, което може да сплоти държавниците, за да се поеме отговорност за управление на страната“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Всички парламентарни групи си даваме сметка колко трудни решения предстоят. Затова считаме, че тази отговорност трябва да е споделена, да е разпределена между всички, така че заедно да вземаме изключително трудните и непопулярни решения за България“, каза Атанасова.

Управленската програма на ГЕРБ-СДС е над 160 страници. Разписана е детайлно по всички секторни политики. Програмата е за 4-годишно управление, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ тази програма може да служи само като платформа за бъдещо управление, но ГЕРБ са готови да обсъждат варианти, в които това управление може да е лимитирано в рамките на месеци.

„Намираме, че тази среща е навременна и пристъпваме към нея с цялата отговорност, която съзнаваме, че като парламентарна група имаме към решаването на кризите и най-вече на политическата“, каза от своя страна Йордан Цонев от ДПС.

„За нас реализация на правителство с втория мандат не е възможна, след като ние потърсихме ПП-ДБ, но те не ни отговориха. Подчертавам това още в началото на разговора, за да изведа пред скоби, че отговорността за реализация на първия мандат всъщност е основната“ изтъкна Цонев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X