https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБойко Борисов: Поемаме риска - ще направим правителство с наш премиер

Бойко Борисов: Поемаме риска – ще направим правителство с наш премиер

“Ще използваме първия мандат с наш премиер, за да съставим правителство. Обръщам се към всички партии – избори през август без бюджет е катастрофа”, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като президентът Румен Радев обяви кога ще връчи първия проучвателен мандат.

„Ще предложим безспорен премиер утре в парламента пред лидерите на всички партии. Правителство ще има, поемаме риска”, каза Борисов.

По думите му важното е личностите в този кабинет – било то партийни или експерти – да си разбират от работата и да могат за кратко време да свършат важните неща за държавата.

“Върху това мисля, че може дори с колегите от ПП и ДБ да постигнем впоследствие и конституционно мнозинство”, допълни Борисов.

На въпрос какъв е профилът на премиера, който ще предложат, Борисов заяви умен, красив, интелигентен и знаещ много езици.

„Румен Радев е абсолютно прав, че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят, за да вземат повече кметове, е безотговорно и за подобни хора няма място в политиката“, на мнение е лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към ПП-ДБ с думите: “Програмно правителство върху изработените програми. Най-стабилните европейски демокрации работят по този начин. Слагаме на масата програмата и тези приоритети. Слагаме приемлив премиер и правим правителство. Категорично сме решени да го направим, каквото и да ни струва това. Не можем повече да разделяме на добри и лоши партиите в парламента.”

„Две години бях като оправдание за некадърността на всички и всички се провалиха за две години и половина. Затова ние слагаме мандата на масата, търсим отговорните партии да преведем България през това блато, в което сме заседнали“, каза още Бойко Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X