https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПредставители на университети от осем държави участват в "Еразъм седмица" в Русе

Представители на университети от осем държави участват в “Еразъм седмица” в Русе

Ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев откри днес седмата поред международна “Еразъм седмица” във висшето училище. Тя е под мотото “Образование на бъдещето – предизвикателства и иновации”.

Организаторите съобщиха, че до 19-и май т. г. в Русе гостуват повече от 20 представители на университети от Албания, Босна и Херцеговина, Виетнам, Грузия, Йордания, Киргизстан, Малайзия и Тайланд, които са партньори на Русенския университет по програма “Еразъм”.

Програмата на форума през идните дни включва презентации на участниците и лекции пред студенти и преподаватели, както и кръгла маса на тема “Предимства и недостатъци на хибридното обучение”.

От Русенския университет припомнят, че висшето училище е едно от първите в страната, които организират “Еразъм седмица” за своите партньори от 2014 година насам. Събитието привлича интереса на многобройни участници от партньорски институции от и извън Европейския съюз.

“Броят на студентите, които идват в университета за един или два семестъра на обучение по програма “Еразъм” нараства с всяка изминала година, като за тази учебна година Русенският университет са избрали над 150 студенти”, съобщиха от висшето училище.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X