https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНови концертни изяви на русенския хор "Св. Георги Победоносец"

Нови концертни изяви на русенския хор “Св. Георги Победоносец”

Нови концертни изяви на русенския хор

След самостоятелна изява във фестивала „Мартенски музикални дни“ хор „Св. Георги победоносец“ към Общинския младежки дом в Русе взе участие и в юбилейното издание на Националния православен фестивал ,,Св.Св. Кирил и Методий“ в Попово.

Той се проведе на 13 май с благословията на Светия синод на Българската православна църква и под патронажа на Русенската Света митрополия. Фестивалът е единствен по рода си в Северна България и се утвърждава като духовно и културно средище, където си дават среща диригенти, хористи и богослови.

Хор “Св. Георги Победоносец” представи самостоятелен едночасов концерт в читалището на кв. Сеячи в Попово с православни песнопения и фолклорни обработки. Русенската група посети и лекторията-възпоменание, посветена на голямото име в хорово-диригентстката школа – проф. Лилия Гюлева. Вечерта бе отслужен водосвет от свещениците на Русенската епархия и в концертната зала на Културния дом хор „Св. Георги“ получи честта да открие тържествения юбилеен концерт на фестивала с три ортодоксални произведения.

Спектакълът обедини изпълненията на шест представителни български хора, струнен дует, артисти и Митрополитския хор ,,Св. Димитрий Басарбовски”. Уникалното съчетание на русенски хористи от различни поколения бе оценено с възторг от публиката.

До лятната ваканция хор „Св. Георги Победоносец“ ще има участия във фестивала ,,Светлина от светлината“ в Гюргево и в конкурс в чешката столица Прага. Предстои и прием на нови хористи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X