https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочва приемът на първокласници в Русе

Започва приемът на първокласници в Русе

Започва приемът на първокласници в Русе

Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе започва в 10:00 ч. днес, 25 май. Системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 2 юни.

Общо в 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява посредством електронна система за прием в първи клас.

Първото класиране ще бъде обявено на 5 юни, а записването на приетите деца ще се извършва от 6 до 8 юни в избраното училище. Следват още две класирания – на 16 и 26 юни, информира БНР.

След приключване на третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 2 юни.

Важно условие е подаването само на едно заявление – онлайн или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.

Електронно централизирано класиране и записване на деца в първи клас ще се проведе за шести път в Русе. През 2017 г. Община Русе въведе единна система за прием в първи клас, която през 2018 г. прерасна в електронна система. Нейната цел е да бъде създадена по-ефективна организация на приема на учениците и да се спести време на родителите и администрацията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X