https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБлизки на починалата родилка в Русе излязоха на протест

Близки на починалата родилка в Русе излязоха на протест

Близки на починалата родилка в Русе излязоха на протест

Протест заради смъртта на 29-годишната родилка се състоя тази сутрин пред АГ-комплекса в болница „Канев“ в Русе. Ивелина Маринова почина часове след раждането на второто си дете. Според близките персоналът не е обърнал внимание на оплакванията й, че не се чувства добре, и това е довело до фаталния изход.

Ивелина е трябвало да роди по естествен път, но заради усложнения се е наложило секцио. В чатове до семейството си се е оплакала, че много я боли, а никой не й обръща внимание. „Аз вече събудих и викам – много ме боли, много ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни вече, ще си загубиш матката“, пише в едно от съобщенията.

Медицинското заключение за смъртта е белодробна емболия. „Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах – как така го решихте това нещо, след както нямам документ от аутопсията“, казва съпругът Мартин Симеонов.

Тази сутрин пред болницата се събраха семейството и приятели на младата жена в знак на протест.

„Всички сме много потресени и си задаваме въпроса трябва ли да се притесняваме за нашите деца. Може ли такова нещо, нямаме думи да изразим мъката“, сподели Антоанета Атанасова, колежка на родилката.

„Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е, насила този живот да бъде отнет и тези деца да растат без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец. Заради това, че някой е спал“, каза организаторът на протеста Елица Димитрова, която е близка на семейството, предава Русе медиа.

Близките потърсиха отговори от ръководството на лечебното заведение и директора Иван Иванов. “Имаме доказателства, че вашите служителки спят по време, когато родилката има страшни болки, а тя в момента вашата служителка хърка“, заяви афектиран свекърът Георги Симеонов.

Директорът на болницата обясни, че в момента върви вътрешна проверка по случая. „Очаква се експертна проверка от медицинския одит, на който ще бъде представена цялата документация. Ние нищо не искаме да прикриваме, близките държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия. Аз също съм родител и искам да знам какво става“, каза Иванов.

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни. Погребението на младата жена ще бъде утре.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X