https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеБезплатни стоматологични прегледи за деца и младежи в Русе

Безплатни стоматологични прегледи за деца и младежи в Русе

Безплатни профилактични прегледи и консултации за деца и младежи до 18-годишна възраст организира Центърът по дентална медицина в Русе.

Децата в Русе ще имат възможност да получат безплатни зъболекарски прегледи и консултации в Стоматологичната поликлиника през следващата седмица. Събитието, което се организира с цел да се насърчи здравословния подход към грижата за зъбите на децата, ще се проведе от 1 до 9 юни 2023 година.

Прегледите и консултациите ще се извършват от дентални лекари в кабинетите на втория етаж на Стоматологичната поликлиника на улица „Николаевска“ 66. За да се възползват от тази възможност, родителите трябва да направят предварително записване на телефон 082 82 37 97.

По време на прегледите децата ще бъдат запознати със зъболекарската среда, машинките и инструментите, използвани при лечението на зъбите. Те ще получат помощ и насърчение да преодолеят евентуалното чувство на страх, свързано с манипулациите и посещението при зъболекар.

Важно е да се отбележи, че денталните специалисти ще бъдат на разположение и за консултации с родителите. Те ще предоставят информация за пробиването на зъбите, изправянето на криви зъбки, както и за поставянето на силанти върху първите постоянни зъби. Други проблеми, свързани с детските зъби, също ще бъдат разгледани и обсъдени.

Зъболекарите подчертават, че навреме откритите зъбни проблеми могат да се разрешат по-лесно, по-бързо и без усложнения. Те припомнят, че усмивките на децата са най-ценното богатство и е необходимо да се грижим за тяхното здраве.

Безплатните прегледи и консултации не са финансирани от Здравната каса, а са организирани като благотворителна инициатива с цел да се подпомогне здравето на децата и да се насърчи правилната грижа за устната хигиена.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X