https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКирил Петков и ДБ: Няма шанс "Възраждане" да разбие парламентарната република

Кирил Петков и ДБ: Няма шанс “Възраждане” да разбие парламентарната република

С обещание, че ПП и ДБ ще устоят на провокациите на прокремълската “Възраждане” и че няма да позволят да се реализира опитът за саботаж на парламентарната република, на демокрацията, Кирил Петков, лидер на ПП, излезе на трибунка в НС, за да защити колегите си в пленарната зала, подложени почти на линч от “законотворците” на Костя Копейкин.

Явор Божанков (ПП) бе приканен от Петков да изчете цялата антипутинова декларация в името на създаването на редовното правителство с проевропейска ориентация като контрапункт на плановете на Москва за София на глас, заради която бе прекъснат от озверелите депутати на Костадин Костадинов.

А депутатът от ДБ Манол Пейков разкри, че е бил подлаган на системен тормоз от тях след репликата, изречена по адрес на т.нар. им лидер Костадинов “късопишков” в началото на месеца. Включитлено по отношение на децата му. Пейков цитира Умберто Еко и така, макар и косвено, нарече “възрожденци” фашисти.

Той се обърна заедно с останалите си колеги от парламентарната група с молба към самите избиратели на партията, громяща националния интерес на България, да мислят за кого гласуват следващия път, защото техните гурута сега излъчвали единствено пар екселанс омраза, макар поотделно да намирал общ език с някои от тях.

Божанков пък повтори, този път и пред журналистите, че съзира опасен синхрон в действията именно между “копейкиновците” и президента Румен Радев в опит да бъде осуетено създаването на кабинета с ГЕРБ-СДС, който би бил гарант за проевропейското бъдеще на страната и за лоялното й партньорство към НАТО.

“Не подценявайте ролята на България в това да не допусне агресорът да завладее Украйна и да дойде и тук. И тези процеси на този чужд интерес имат своите изразители по върховете на държавата”, се казва в декларацията на ПП-ДБ, засягаща и членството на България в Еврозоната и Шенген. А по думите на Божанков някой имал интерес не просто това да не се случи. Но и страната да бъде извадена от ЕС и НАТО.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X