https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОтново бой в парламента

Отново бой в парламента

Физически сблъсък между депутати в Народното събрание след декларация на „Възраждане”. Народните представители се замеряха с топчета хартия. Размениха се и остри реплики между членове на ПП-ДБ и партията на Костадин Костадинов. Част от депутатите се струпаха около парламентарната трибуна. Председателят на Народното събрание Росен Желязов даде десет минути почивка, докато се успокои напрежението.

„Ненормално и нередно е такова поведение. Явор Божанков беше сам, а те бяха глутница. Нахвърлиха се върху него, отидох да ги спра. Дойде Златанов, после и другите. Боли ги и ще продължава да ги боли за някои неща”, каза Манол Пейков от “Демократична България”.

Депутатите решиха да разгледат утре на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, който според програмата беше първа точка за днес. В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание от 12 януари, според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част “енергетика”. Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X