https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниМинистерството на младежта и спорта отпуска 425 491 лева за ремонта на...

Министерството на младежта и спорта отпуска 425 491 лева за ремонта на физкултурния салон в ОУ “Иван Вазов”

Средства за финансирането на проекта за ремонт на физкултурния салон в училище „Иван Вазов“ в Русе в размер на 425 491. 98 лв, бяха одобрени от Министерството на младежта и спорта.

Община Русе кандидатства с проектно предложение по Наредба № 4 от 8.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. През януари тази година бе обявена и обществена поръчка за ремонта на физкултурния салон в училището, като до дни се очаква финализирането ѝ и избор на изпълнител.

Проектът предвижда да бъде изградена система инжекционни пилоти и нова стоманобетонна обрамчваща система, които да поемат товара от компрометираните носещи зидове. След приключване на дейностите по укрепване на сградата ще се възстановят всички фасади. Предстои поставяне и на нови улуци и водосточни тръби.

Във вътрешната част на салона е предвидено освежаване на стените, подмяна на настилката и монтаж на нови енергоспестяващи стъклопакети. Нов баскетболен кош и мрежа за волейбол ще допълнят подобрените условия за спорт.

Максималният срок за изпълнение на всички ремонтни и възстановителни дейности е 270 календарни дни след откриване на строителната площадка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X