https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПП-ДБ върна изпълнен мандат на президента Румен Радев

ПП-ДБ върна изпълнен мандат на президента Румен Радев

Предложеният за премиер с втория мандата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай Денков върна папка с изпълнен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

„Връщам проект за структура, състав на Министерския съвет. Очакваме да издадете указ и да бъде гласуван в Народното събрание. Надяваме се да стане плавно прехвърляне на властта, както се изисква от Конституцията. Необходимо е успокояване на ситуацията, за може хората да знаят, че кабинетът, Народното събрание и президентът работят заедно, за да може да се развива държавата“, посочи Николай Денков.

„България има нужда от институции и политици, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, които да укрепват суверенитета на страната. По най-бързия начин ще издам указ, за да внеса вашето предложение в Народното събрание, където да бъде гласувано по съвест от народните избраници“, коментира президентът Радев.

Предвижда се премиерският пост да бъде на ротационен принцип, като през първите 9 месеца премиер ще е Денков, а през следващите – Мария Габриел от ГЕРБ-СДС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X