https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораУволниха служители на Автогарата в Русе, защото поискаха нощна охрана

Уволниха служители на Автогарата в Русе, защото поискаха нощна охрана

Служителка на Автогарата в Русе пострада от тежък побой. Инцидентът се случи в полунощ на 6-ти юни. 57-годишната жена е с мозъчно сътресение и настанена за лечение в русенската болница “Канев”, а нападателят е 49-годишен рецидивист, наскоро излязъл от затвора. По информация на свидетели жертвата и извършителят са се познавали.

Случаят обаче породи множество въпроси относно липсата на охрана там. Служители, които дават нощни дежурства споделиха, че са били свидетели на грабежи и побоища, а съпътстващата мизерия в района също ги тормози. По техните думи Автогарата в Русе е убежище за клошари и бездомници, а работещите там не се чувстват в безопасност.

Изсветляването на проблема и съвсем резонното искане за осигуряване на нощна охрана се оказва нож с две остриета – за часове въпросните служители бяха уволнени.

Интервюто във връзка с побоя донесе неприятности на шефа на фирмата, която стопанисва тоалетните. След като разказът му бе публикуван в медиите, договорът за наем с управата на Автогарата е бил прекратен незабавно, а като причина е посочено „уронване на престижа“.

За прекратяването на договора съобщи в социалните мрежи дългогодишната служителка на Автогарата Силвия Маринова, която първа даде гласност на побоя, а след това за инцидента бе потвърдено и с официална информация от полицията в Русе. Това, за което апелира Маринова, е да има жива охрана, която да може да реагира при евентуални проблеми.

“Дългогодишните наематели на обществената тоалетна бяха уволнени и договора им прекратен за това че дадохме интервю и искахме единствено охрана през нощта, очаквам и аз утре да бъда уволнена. Нямам думи..потресена съм. Без да исках навредих. Съжалявам”, с огорчение споделя тя.

Собственикът на фирмата не е казал нищо по-различно, освен да опише ситуацията такава, каквато я вижда всеки ден. Той е инвалид и сега остава без работа. Реакцията на ръководството на Автогарата изглежда странна, макар че договорът сигурно е прекратен напълно законно според условията, заложени в него.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X