https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИТН няма да подкрепи президентското вето върху текстове от ЗСВ

ИТН няма да подкрепи президентското вето върху текстове от ЗСВ

ИТН няма да подкрепи президентското вето, защото е за отделяне на Националната следствена служба от прокуратурата, обяви зам.-председателят на ПГ на формацията Ивайло Вълчев:

“Нашата парламентарна група ще гласува по същия начин, по който гласува и преди това. Мисля, че това ще направят и всички останали. Нашето виждане е, че не е хубаво в едни ръце да се съсредоточава твърде много власт. Вече твърде много пъти чухме от различни усти думата “бухалка”.

От ИТН биха откликнали на покана за среща за конституционни промени, но имат условие за участието си – да се обсъждат конкретни текстове:

“За пореден път ще кажа, че искаме да видим точно какво е, защото само фразата “искаме това” или “не искаме това”, не върши работа. Конституцията не е лексикон, в който пишеш: да, не – такива са желанията ни, а е нещо, което би трябвало да се напише, да остане и да работи”.

Вълчев напомни, че в инициирания от ИТН референдум е имало предложения за конституционни промени, а именно въвеждане на президентска република и пряк избор на главен прокурор с ограничения за стаж и експертиза на кандидатстващите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X