https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАктуализират санкциите за вдигане на шум в Русе

Актуализират санкциите за вдигане на шум в Русе

Общинските съветници се обединиха около идеята санкциите в община Русе за неспазване на тишина през различно време на денонощието да бъдат актуализирани.

Досега те бяха в размер от 20 до 100лв. и се налагаха по преценка според имотното състояние на нарушителя. Основният проблем, който беше отчетен обаче е ниската ефективност на събираемостта на тези глоби.

“За да може общината да санкционира автомобили и мотори, които тормозят русенци, е необходимо да има заповед на министъра на МВР, с която да се вмени и на Общинска полиция да извършва контрол за тези нарушения. Проверките трябва да са съвместни с представители на РЗИ. Основната полза е, че ще може да се издава принудителна административна мярка и въпросното МПС ще може да бъде спряно от движение” , заяви председателят на Общинския съвет и вносител на предложението Иво Пазарджиев.

Дискусията постави въпроси, свързани с липсата на т.н. шумомери. Предстои да се обсъди дали общината може да отдели средства и целесъобразно ли е инвестирането в такава техника. Налаганите наказания на евентуалните нарушители трябва по някакъв начин да се отнасят и към собствениците на съответния имот, в който е установен нарушителят, т.е. ангажимент към спазване на обществения ред да имат не само въпросните наематели.

Повдигнат беше и въпросът, свързан с ефективността и финансовата издръжка на създаденото звено Общинска полиция. Кметът на Русе Пенчо Милков заяви, че реалната сума за издръжка на звеното от 6 човека възлиза на около 300 000 лева и е необходимо увеличаването му с поне още няколко човека.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X