https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика„Възраждане“ призова парламентарните групи да подкрепят предложението им за регистър на осъдените...

„Възраждане“ призова парламентарните групи да подкрепят предложението им за регистър на осъдените педофили

„Възраждане“ призова парламентарните групи да подкрепят предложението им за регистър на осъдените педофили. Педофилията е изключително огромен проблем за българското общество и борбата с нея трябва да е приоритет за българските власти, заяви на брифинг в Народното събрание Петър Петров.

Той припомни, че ПГ на „Възраждане“ е внесла промени в Закона за защита от домашното насилие, с които предлага създаването на регистър на осъдените педофили. Идеята е в него да бъдат вписвани, както лицата, осъдени за педофилия у нас, така и чужденците, пребиваващи в страната и с присъда за същото деяние в други държави. Мотивите са, че България е една от малкото страни в Европа, която няма такъв регистър.

В законопроекта се предвижда и информационна система, поддържана от Министерския съвет, в която да има и регистър на домашните насилници. Българските институции следва да могат да правят навременни, актуални справки, смятат от „Възраждане“.

В парламентарната комисия по правни въпроси предложението за регистър на осъдените педофили е било подкрепено само от „Има такъв народ“, стана известно от думите на Петър Петров. Той отбеляза, че БСП също не са приели идеята, макар че в последните месеци социалистите заявяват, че са за защита на традиционните семейни ценности, на децата, против джендър идеологията. Защо останалите парламентарни групи прикриват деянията на педофилите, ние от „Възраждане“ нямаме отговор, заяви Петров.

Надяваме се другата седмица, когато се очаква второто четене на промените в закона да влязат в пленарната зала, останалите политически сили да преосмислят своето решение и да подкрепят предложението на „Възраждане“ за създаване на регистър на осъдените педофили, призова депутатът.

Според предложението регистърът ще се администрира от МВР, като министърът на вътрешните работи с наредба ще определи дали да е публичен. Петров цитира и данни на ГДБОП, изнесени на правна комисия, според които „във всеки един момент около 400 IP адреса в България са ангажирани със сваляне, качване, трансфер на детска порнография, кадри за насилие над деца“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X