https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМладежи обвиниха полицаи в насилие при среднощна свада в Русе

Младежи обвиниха полицаи в насилие при среднощна свада в Русе

Русенски младежи обвиниха полицаи в насилие и разпространиха в социалните мрежи клип, на който са заснети опитите на униформен да задържи един от тях.

Това се случва преди дни на детска площадка в кв. „Родина“. Късно вечерта употребилите алкохол младежите вдигали шум и хората от съседните блокове извикали полиция. Пристигналият на мястото патрул поискал единият от младежите да отиде в участъка, което довело до напрежение между силите на реда и компанията.

„Седнахме с приятели на една площадка, появи се патрулка. Дойде да търси един определен човек, искаха да го закарат в управлението. Той се съгласи, даже не искаше белезници, искаше да отиде с тях, да седне в патрулката и да отидат до районното, но единият полицай прояви агресия. Събори го на земята, започна да му крещи: „Лягай по очи, почна да вика, събориха го, ритна го по главата, настъпи му главата, продължи да крещи, продължи да вика, да го рита“, разказва пред bTV авторът на клипа Георги Петков.

По думите му униформените не се легитимирали. След като младежът бил арестуван и откаран с патрулка в районното управление, потърпевшият разказва, че през цялото време е бил бит в автомобила на полицаите.

След излизането на клипа ръководството на Областната дирекция на вътрешните работи в Русе е започнало вътрешна проверка по случая.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X