https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗаем от 50 млн. лева не е достатъчен за възстановяването на дружеството...

Заем от 50 млн. лева не е достатъчен за възстановяването на дружеството “Български пощи”

Бъдещето на “Български пощи“ е било тема на тазседмичното заседание на правителството. Обсъждани са условията, при които дружеството ще получи държавен заем от 50 млн. лева.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков докладва пред колегите си от кабинета, че заемът от 50 млн. лева няма да е достатъчен за възстановяване на дружеството и трябва да мине повече време, за да стане то по-печелившо.

В момента пощите изпълняват универсалната пощенска услуга – изплащат пенсии в цялата страна и разпространяват периодичните печатни издания. Всеки лев от 50-те млн. заем, ще се разходва само след разрешение на министъра, става ясно от стенограмата на заседанието на кабинета.

Министърът на финансите Асен Василев коментира, че този заем е бил планиран с актуализацията на бюджета през юли миналата година, но до момента не е ползван.

Не е работено и по идеята, пощите да са точка за достъп на всички видове държавни услуги на принципа на т. нар. обслужване на едно гише.

Предвидено е било част от таксите за тези услуги да остават в дружеството, а междувременно и персоналът е трябвало да бъде обучен.

Така, по думите на финансовия министър, ще се реши и проблемът с пътуването на възрастни хора от малки населени места към големите градове, когато се налага да ползват услугите на държавата.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X