https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиКакво предстои да се случи със заловените мигранти?

Какво предстои да се случи със заловените мигранти?

Полицейска закрила е предоставена на двама от мигрантите, които са непълнолетни, а останалите четирима, заедно с шофьора, са задържани от полицията.

На 13 юли, в хода на мащабната национална полицейска операция, за която ви разказахме, насочена срещу незаконната миграция, трафикантите и съпричастните към този вид престъпления, бяха открити шестима мигранти, укрити в цистерна на паркиран товарен автомобил на тир паркинг на бул. България в Русе. Около 16 часа е забелязано раздвижване в отсека на капака на люк на цистерната. Служителите от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ, изпратени на място, са установили, че паркираното товарно возило е  влекач “Скания” с турска регистрация и цистерна към него, също с турска регистрация. Поглеждайки през люка на средния отсек на цистерната, който е празен, униформените забелязали няколко лица от мъжки пол във видимо безпомощно състояние.

Общо шестима са изведени от полицейските служители, подпомогнати от колегите им от пожарната /от Втора РСПБЗН/, от гранична полиция и екипите на спешна помощ. Откарани са с линейки в УМБАЛ “Канев” в Русе.

На място е установен и водачът на влекача с цистерната, за когото е изяснено, че е турски гражданин на 37 г. В хода на последвалите действия е установено още, че товарният автомобил е пътувал от Турция до Румъния, а лицата в цистерната са  сирийски граждани на възраст между 14 и 45 г. След преглед в УМБАЛ „Канев“ те са освободени и са задържани за 24 часа. Към настоящия момент, всички са в добро здравословно състояние.

Две от лицата са непълнолетни и им е предоставена полицейска закрила. Ще им бъдат образувани преписки за извършване на полицейска проверка с оглед данни за престъпление по чл.279, ал.4 от НК. На останалите лица ще им бъде постановена мярка „задържане под стража“, за срок 72 часа, като по случая е образувано бързо производство, по описа на Второ РУ в Русе, за престъпление по чл. 279, ал. 4 от НК.

Водачът на товарния автомобил също е задържан. Срещу него е образувано бързо производство по описа на Второ РУ в Русе, то е за престъпление по чл.281 от НК. Ще му бъде постановена мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

Работата по случая продължава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X