https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаГЕРБ ще внесе предложения за увеличение на заплатите на работещите в МВР,...

ГЕРБ ще внесе предложения за увеличение на заплатите на работещите в МВР, МО, НОИ и БАБХ

“Темата на срещата беше бюджета – на НЗОК, държавният Бюджет, и бюджетът на ДОО. Обсъдихме какви са проблемите в различните сектори”, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ -СДС, която проведе среща с представители на КТ “Подкрепа” в Народното събрание.

Петкова обясни, че днес ГЕРБ-СДС ще внесе няколко предложения в областта на сигурността, свързани с възнагражденията в МВР и министерство на отбраната, което предвижда и заплатите в НОИ и БАБХ да се увеличат.

“В областта на образованието сме подготвили редица важни предложения, свързани с материалната база на училищата, увеличаване на разходите за храна в образованието, и увеличаване на възнагражденията в държавните висши училища и БАН”, каза още тя и поясни, че КТ “Подкрепа” са останали доволни от предложенията.

“Нашите предложения до голяма степен покриват техните, но поставиха въпроса и с увеличаване на възнагражденията в НАП и в Агенция “Митници”. Ще се борим в бюджет 2024 г. да извършим реформите, които сме планирали, така че тези дисбаланси да бъдат преодоляни”, каза още Теменужка Петкова.

По отношение на възнагражденията на служителите в Спешна помощ и РЗИ, ГЕРБ-СДС са подготвили предложение за увеличение на заплатите, оценено на 36 млн. лв.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X