https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиНяколко сигнала за горящи сухи треви, вследствие на горещините

Няколко сигнала за горящи сухи треви, вследствие на горещините

6 сигнала са наложили намесата на екипи от пожарната през последното денонощие.

За времето от 11:24 до 12:30 ч. на 17 юли екип от Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за горящи сухи треви на ул. Агликина поляна. На място е установено, че горят и отпадъци. Пожарът е ликвидиран на площ от около 3000 кв.м., без пострадали и щети.

В 14:48 часа екип от Първа РСПБЗН е посетил отново адрес на ул. Агликина поляна в Русе по сигнал за пожар в сухи треви и отпадъци. Този път горенето е ликвидирано на площ от около 5000 кв.м., отново без пострадали и щети.

Тази нощ между 00:02 и 00:55 ч. служители от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за паднало дърво. Произшествието е възникнало в гр. Русе на ул. Пристанищна. На място е установено дърво опряно в проводници на уличното осветление и надвиснало над пътното платно. То е било отстранено.

Малко по-късно в 01:03 ч., два екипа на Втора РСПБЗН са изпратени на сигнал за пожар на адрес в с. Червена вода, където е установено, че гори селскостопанска постройка. При пожара са нанесени щети на покривна конструкция, фураж, домашно имущество и др. Спасена е къща в близост. Пожарът е ликвидиран на площ около 120 кв. м., като огнеборците са работили там до 06:35 часа тази сутрин. Причината се уточнява.

Още два пожара с причинени щети са гасили екипи на дирекцията, те са били в леки автомобили. В 04:08 часа екип на Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за горящ автомобил на адрес в гр. Русе на ул. Кърджали, където до пристигането на екипа пожарът е бил ограничен от собственика, а в 06:08 часа екип от районната служба в Сливо поле е изпратен на адрес в с. Борисово, където е установен да гори двигателния отсек на кола. При двата инцидента не са пострадали хора, причините за възникване на произшествията се уточняват.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X