https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноАрт ателиета се организират в Двореца на децата от 20 юли

Арт ателиета се организират в Двореца на децата от 20 юли

От 20 юли СНЦ „Дунавско сияние“ стартира традиционната Ваканционна еко творителница за любителите на приложното творчество. Арт ателиета ще се провеждат в Дворецът на децата, партньор на арт инициативата. В тях ще участват предимно деца от Двореца, които свободно ще могат да развият своята фантазия, свързана с природата и с нетрадиционни идеи за опазване на околната среда.

Във ваканционната Еко Творителница ще се предвиждат следните три ателиета:

Ателие „Еко фантазия“, което ще се проведе на 20 юли от 10.30 ч.: Същността му, тази година, е в създаване на майсторски вълшебства /декоративни кутийки, моливничета и панерчета / от стари вестници.

Ателие „Еко бижутер“, което ще се проведе на 27 юли от 10.30 ч.: В него участниците ще създават уникални по своята същност украшения от природни материали, свързани със слънчевото ни Черно море и великата река Дунав. Създадените арт бижута ще вземат участие в традиционния международен конкурс Danube Art Master (Дунавски майстор на изкуствата). Конкурсът се организира от Глобално партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за опазване на река Дунав (ICPDR), насърчавайки младите автори да създадат оригинални произведения на изкуството.

Ателие „Еко художник“, което ще се проведе на 3 август от 10.30 ч.: В него се предвижда участниците да създадат чудновати картини без да се използват четки и бои, а да се „рисува“ само с естествени природни материали – боб, леща, вълна и …скандинавски мъх.

Водещи обучението в ателиетата ще бъдат: Марияна Георгиева – дизайнер на СНЦ “Дунавско сияние” и ръководител на Арт работилничка “Играчки-закачки” и майстор Мария Терзииванова от Ателие за ръчна изработка „Пифчо“.

Арт работилничките са част от големия проекта на сдружението – Творчески еко активности „Приказният свят на природата-23“, финансиран по Програма Култура“ на Община Русе.

Изработените творби отново ще имат право да бъдат експонирани на реална изложба през септември.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X