https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика„Възраждане“ ще внесат във външната комисия на парламента проект на декларация за...

„Възраждане“ ще внесат във външната комисия на парламента проект на декларация за осъждане на всички прояви на расизъм

“Възраждане“ ще внесе в Комисията по външна политика на парламента проект на декларация, с която се осъждат всички прояви на расизъм, фашизъм, антисемитизъм и антибългаризъм. Това съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на партията и на парламентарната група Костадин Костадинов. Той уточни, че всички античовешки идеологии трябва да бъдат отречени. Ще искаме и еврейската общност у нас да осъди колажа на Исак Паси, който от политическата сила определиха като антибългарски, тъй като се призовавало за „изтреблението на една цяла политическа партия“. Тази публикация вече е изтрита от профила на Паси, отбеляза лидерът на „Възраждане“. Няма да допуснем някой да се опитва да разделя българския народ с позицията си, надяваме се така както ние осъждаме антисемитизма, така и те да осъдят антибългаризма, изтъкна Костадинов.

Заради анонимна карикатура, коментар под публикация в Телеграм канал, видяна от пет човека, и която няма нищо общо с „Възраждане“, се сезира ДАНС, ГДБОП и прокуратурата. В същото време за нещо, което е публично, видяно от десетки хиляди хора, споделено официално и то от публична личност, няма никаква реакция, коментира Костадинов. Т.е излиза, че ако направиш карикатура със Соломон Паси, това е много сериозен проблем, но ако призовеш за изтреблението на цяла една политическа партия, това не е никакъв проблем, заключи той, като добави, че това е двоен стандарт.

Тъй като ДАНС, ГДБОП и прокуратурата не са се самосезирали, днес от „Възраждане“ ще пуснат сигнал срещу Исак Паси. Вторият сигнал ще е срещу Александър Оскар персонално, а не срещу организацията, която представлява (организация на евреите в България „Шалом“), защото „спекулира с позицията, която заема, и използва политическите си пристрастия, за да ги маскира под формата на етнически претенции“, допълни Костадинов. Това е пропаганда „за етническо разделение в България, което ние осъждаме“, подчерта той. Поради тази причина, пускайки сигнала срещу Оскар, се обръщаме и към представителите на другите организации в България и към самата „Шалом“ да излязат с официално осъждане на всички прояви на антибългаризъм, каза още лидерът на „Възраждане“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X