https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОткриха труп в сепариращата инсталация на сметището в Русе

Откриха труп в сепариращата инсталация на сметището в Русе

Човешки труп е бил намерен в сепариращата инсталация за битови отпадъци в Русе. Тялото е открито при изсипването на боклука на лентата.

Случаят се разследва от полицията. Работата на инсталацията е спряна докато текат процесуално-следствените действия. Разследващите органи все още не са установили самоличността на жертвата, причината за смъртта смъртта и как тялото е попаднало сред битовите отпадъци. Назначена е аутопсия.

Кметът Милков предупреди, че може да има забавяне в обработването на отпадъците, защото след негово разпореждане боклука минава първо през сепаратора преди да бъде закаран на сметището.

„Информиран съм за случая, но тече разследване. Може да има забавяне в обработването на отпадъците поради забавяне на работата на сепаратора, тъй като съм се разпоредил всички отпадъци да минават първо оттам, преди да отидат на депото“, коментира Милков. Това се прави, тъй като чрез сепариращата инсталация се намалява количеството на отпадъците, които се изпращат на сметището, и така общината плаща по-малко отчисления към РИОСВ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X