https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБременна жена загуби детето си след побой от приятеля си

Бременна жена загуби детето си след побой от приятеля си

Бременна жена от Бургас е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си. Случаят е от миналата седмица. Жената е потърсила закрила в Центъра за превенция на насилието. От там отчитат ескалация на случаите на насилие над бременни жени, като само за последния месец в Бургас те са три.

Жени Петрова от Центъра за превенция на насилието коментира случаят със жената, загубила плода си. Тя е била бременна в четвъртия месец:

„Вследствие на физическо насилие, което е сериозно упражнено спрямо нея от нейния партньор тя принудително прави аборт по медицински причини, тъй като той я е удрял в корема и съответно плодът не е успял да се роди здрав“.

Петрова уточни, че случаят е от миналия петък. Веднага са подадени документи за защита. Младата жена е настанена при свои близки. В съда в Бургас е заведено дело по Закона за защита от домашното насилие. Чака се решение за ограничителни мерки спрямо партньора й.

Друга жена от Бургас също е потърсила помощ в Центъра през последния месец. Това се случва за втори път, след като преди години е била настанена в Кризисния център заедно с двете си дъщери. Освен тя, обект на насилие сега са и дъщерите й, едната от които е бременна, разказа Жени Петрова.

„Насилието отново е от страна на съпруга на жената и баща на двете момичетя. Става дума за физическо и психическо насилие. То е упражнено спрямо двете деца, а едната дъщеря е бременна“

В Кризисния център в Бургас в момента е настанена и друга бременна жена, отново заради упражнено насилие от партньора й.

Имаме ескалация на тези случаи, казват от центъра. По техни данни сигналите са повече след случая в Стара Загора. Само за последната седмица при тях са подадени 10 сигнала за насилие над жени.

„Надяваме се промените в Закона за защита от домашното насилие да бъдат приети и интимната връзка да бъде призната, защото тогава има шанс много жени да получат правосъдие“, посочи още Петрова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X