https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedДлъжници на НАП Русе внесоха 4, 75 млн. лв.

Длъжници на НАП Русе внесоха 4, 75 млн. лв.

Над 4, 75 млн. лв. просрочени данъчни задължения внесоха през юли в държавния бюджет русенски фирми, които се възползваха от поканата за своевременно обсъждане на дълговете им с органите по приходи в офиса на НАП в Русе.

След приключване на първото полугодие, приходните служители селектираха 127 фирми, които са над средното за региона ниво, но по различни причини са натрупали към 31.06.2023 г. задължения над 20 000 лв. Анализът отчита, че в голямата си част това са лоялни данъкоплатци, но са изпаднали във временни затруднения, за преодоляването на които им е необходим конструктивен диалог с НАП.

На тази база са инициативите на органите по приходите да провеждат своевременно телефонни разговори и лични срещи с фирмените ръководства. Чрез тези мерки НАП дава възможност длъжниците сами да предложат начин за погасяване на дълга, с който да се гарантират бюджетните приходи.

В диалога се разяснява как най-бързо може да се постигне това, като бъдат защитени, както интересите на държавата, така и правата на фирмите, гарантирани от ДОПК. Целта е да не се стига до принудителните мерки за събиране на задълженията – налагане на запори или изземване на касови наличности, и да се осигури на фирмите възможност за нормална работа до скорошно погасяване на дълговете.

Служителите в офиса на НАП в Русе очакват, че през август и други длъжници ще откликнат на призива им за сътрудничество при погасяване на неочаквано възникнали фискални задължения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X