https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДепутатите решиха: Интимната връзка е между лица от мъжки и женски пол,...

Депутатите решиха: Интимната връзка е между лица от мъжки и женски пол, които са заедно поне от 60 дни

Интимната връзка влезе в закона за домашното насилие. Фактическото съпружеско съжителство остава, решиха депутатите след повече от 6 часа дебати. Законопроектът беше гледан в един ден на две четения. Предложенията се приемат с гласовете на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

Народните представители приеха, че интимна връзка е между две лица, които са в доброволни лични, интимни и сексуални отношения с продължителност поне от 60 дни.

От БСП предложиха в текста да се запише, че интимна връзка е между две физически лица от мъжки и женски пол. Първоначално предложението не беше прието. От БСП поискаха прегласуване. При повторното гласуване се оказа, че 110 бяха “за”, 88 “против” и предложението беше прието. Залата аплодира. Със 139 гласа “за” народните представители гласуваха за интимна връзка да се приеме, че хората са в отношения поне 60 дни.

После беше гласувана поправката на Любен Дилов, който предложи срокът да бъде 40 дни. Предложението му беше отхвърлено. Гласувано беше и неговото предложение съюзът “и” между интимни или сексуални отношения да бъде заменен с “или”. И това предложение не беше прието.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X