https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноПоследователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на Седемте езера

Последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на Седемте езера

Стотици от Бялото братство се очаква да се включат в танца Паневритмия рано тази сутрин – на 19 август, когато последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на Молитвения хълм на Седемте рилски езера при изгрев слънце. Това е и кулминацията на Лятната духовна школа на Братството, която започва на 1 август и завършва на 25 август.

Участниците в Паневритмията танцуват в кръг под звуците на цигулки, които са в центъра на ритуала. Те изричат определени молитви, накрая си честитят Божествената Нова година.

По групи празникът продължава до следобеда по поляните наблизо, на 2300 м. надморска височина. Включват се и хора, които не са били в лагера на Бялото братство, туристи, дошли специално за Пеневритмията.

Британският историк и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз и екипът ѝ включиха в обиколката си из България Седемте езера и летния лагер на братството. Проф. Хюз беше у нас по покана на Министерството на туризма, за да представи страната ни в предаването “Съкровищата по света“, гледано в над 120 държави. Журналистката Йоанна Николова, сътрудничила на екипа през целия снимачен ден, сподели, че гостите са били впечатлени от ритуала и природата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X