https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТурски камион самокатастрофира на Дунав мост, предприемат се мерки за бързото възстановяване...

Турски камион самокатастрофира на Дунав мост, предприемат се мерки за бързото възстановяване на движението

Товарен автомобил с турска регистрация самокатастрофира на Дунав мост при Русе рано тази сутрин. Камионът се е движел с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво.

При катастрофата товарният автомобил е блокирал напълно движението и в двете посоки – както към Румъния, така и към България. Всеки момент предстои превозното средство да бъде изтеглено, като до час би трябвало мостът да се отвори за преминаване.

На място в момента се намира специализирана техника, която ще подпомогне изтеглянето на камиона. На първо време ще се пропускат само леки автомобили, а след това и тежкотоварни.

Движението ще се извършва само в едната лента – посока Румъния, тъй като в другата ще извършват възстановителни дейности. Предстои ремонт на повредената фуга, както и на мантинелата.

Добрата новина е, че при катастрофата няма жертви и пострадали. Щетите са само материални.

Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев проучиха причините и следствията от инцидента и са в контакт с всички компетентни институции. И двамата отчитат пълната координация и взаимодействие между Регионална дирекция „Гранична полиция“, Областно пътно управление, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Предприети са всички мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X