https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниДанаил Ковачев поздрави Християн Стоянов за втората му световна титла по лекоатлетика

Данаил Ковачев поздрави Християн Стоянов за втората му световна титла по лекоатлетика

Областният управител на Русе Данаил Ковачев се срещна с най-добрия ни бегач сред параолимпийците – Християн Стоянов.

„Благодаря Ви, че не спирате да прославяте Русе и страната ни на световната спортна сцена! Вашите победи са повод за гордост и уважение. Вие за пореден път доказахте, че няма непостижима цел пред несломимия дух. Радвам се, че имам възможността да познавам човек като Вас, който е достоен пример не само за младежите, но и за цялото ни общество. Високо ценя упорития труд и постоянство, които влагате всеки ден, за да се множат успехите на българската лекоатлетика. Хора като Вас ни припомнят какво всъщност означава истинското родолюбие – безкористно да отстояваш националните интереси във всяка една област“, каза Ковачев при срещата си 25-годишния спортист.

Областният управител пожела на младежа здраве, късмет и радост. „Реализирайте мечтите си и постигайте целите си. Не забравяйте, че безспорно успехите Ви се дължат на хората около Вас и ролята на изключителния Ви треньор“, допълни Ковачев.

Християн Стоянов получи поздравителен адрес за успеха си, както и парична премия, осигурена от ръководството на Областната администрация. Ковачев изказа специална благодарност и на треньора на Стоянов, прочутият лекоатлет Евгени Игнатов.

Припомняме, че само преди броени дни Стоянов спечели втората си световна титла на 1500 метра в клас T46. Той триумфира по време на първенството на планетата за атлети с увреждания в Париж, като пробяга дистанцията за 3:52.56 мин., негов най-добър резултат за сезона. Преди това той спечели златен медал на шампионата в Дубай през 2019 година.

Християн Стоянов вече има два златни и един бронзов медал от световни първенства, титла и сребро от европейски първенства и сребро от Параолимписките игри в Токио през 2021 г. Следващата му цел е титла от параолимпиадата в Париж догодина.

Християн Стоянов е роден в Габрово, но от 2017 година се състезава за Спортен клуб по лека атлетика „Дунав-Русе“.

Преди дни България завоюва и втори златен медал от първенството за атлети с увреждания във френската столица. Там Ружди Ружди освен златен медал записа и световен рекорд в тласкането на гюле.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X