https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЧетирима души се удавиха по Южното Черноморие през последното денонощие

Четирима души се удавиха по Южното Черноморие през последното денонощие

Четирима души са се удавили по Южното Черноморие през последните 24 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Оттам призоваха за по-голямо внимание към плажната сигнализация и къпането в августовското море. Особено внимателни трябва да бъдат родителите, чиито деца използват надуваеми съоръжения, тъй като вълнението може лесно да ги повлече навътре в морето.

Снощи около 18:00 ч. на охраняем плаж в к.к. “Слънчев бряг” от водата е изваден румънски турист на 54 години, който е починал малко по-късно, въпреки оказана му на място медицинска помощ, съобщиха още от местната полиция. Около 10:30 ч. днес на Северния плаж в курортния комплекс спасителите са извадили от морето тялото на удавен руски гражданин. В същия час, но в град Китен, туристи са забелязали удавена жена. Тялото ѝ е издърпано на брега, като от ОД на МВР – Бургас уточниха, че тя е на видима възраст около 60 години, но самоличността ѝ не е установена. Полицията съобщава и за случай, при който тялото на млад мъж е извадено от морето в района на северната крайбрежна алея в Несебър. Сигналът за починалия е получен 5:00 ч. тази сутрин.

От началото на месец август спасителите на морски плажове предупреждават за “мъртво вълнение”, което се разпознава при наличие на “коридор” от разпенена вода, често с различен цвят от водата наоколо. Течението почти винаги е перпендикулярно на брега и се образува близо до него. Попадналите в “мъртво вълнение” не бива да плуват към брега, а паралелно на плажната ивица.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X