https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЗапочна спешен ремонт на Дунав мост, въведена е временна организация на движението

Започна спешен ремонт на Дунав мост, въведена е временна организация на движението

Започна спешен ремонт на Дунав мост при Русе. Предвижда се той да продължи от понеделник до четвъртък включително. Ремонтните дейности са неотложни и те засягат компрометирани бетонни пътни плочи и дилатационни фуги. При ремонтните дейности ще се използва материал, който изисква при втвърдяването му да няма вибрации по конструкцията на моста. Поради тази причина до края на месеца се налага ограничаване на движението в рамките на 4 часа. От 22.00 ч. до 02.00 ч. и в двете посоки на съоръжението ще бъде напълно преустановено преминаването за всички превозни средства. През останалото време трафикът в района на ремонта ще се осъществява в едната лента при пропускателен режим и ще се регулира от пътни знаци и специалисти.

На място със създадената временна организация на движение се запозна и заместник областният управител Георги Георгиев. Той разговаря с представителите на отговорните институции и фирмата-изпълнител. „Ремонтът е изключително наложителен. Независимо, че е временно решение той ще гарантира в по-голяма степен сигурността на преминаващите през моста“, коментира Георгиев. Според него това е необходима инвестиция, която е от първостепенно значение за функционирането на паневропейските транспортни коридори. „Имаме много добра комуникация с институциите, а това е от съществено значение за постигане на оптимална координация между съответните ведомства, така че дискомфортът за гражданите да е минимален“, допълни Георгиев. Заместник областният управител отчете, че на този етап няма проблеми и се надява до края на ремонта техническите процеси да преминат безпрепятствено.

Спиране на движението за 4 часа през нощта е консултирано с българските и румънските граничните служби и митниците, тъй като по това време от денонощието натовареността на граничния пункт е по-малка. От разговорите на заместник областния управител на място стана ясно, че е възможно ограничението в движението да бъде и под 4 часа в денонощието.
Припомняме, че преди близо две седмици дефектира гребовидна фуга на хоризонталната част на мостовото съоръжение, което затрудни преминаването през българо-румънската граница и доведе до близо 10- километрова колона от автомобили по бул. „България“ в Русе. Миналата сряда пък се стигна до катастрофа на камион на моста, заради превишена скорост и дефект на една от фугите.

По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ се предвижда през следващите седмици да бъде обявена обществена поръчка за основен ремонт на Дунав мост въз основа на изготвения технически проект, тъй като съоръжението е в тежко състояние. Основен ремонт на моста до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 година е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X